Vähä-hiilihydraattinen ruokavalio tarkoittaa oman järkeni mukaan sitä että hiilihydraatteja on mahdollisimman vähän. Eipä siinä sitten muuta kuin kauppaan valitsemaan ruokaa jonka hiilihydraattiarvot ovat alhaiset. Sain äkkiä huomata kuinka toivotonta se touhu on. Voisi miltei sanoa että jokaisessa elintarvikkeessa on sokeria eli hiilihydraattia. Ihmisiin on juurtunut ajatus että "hiilarit" on hyvä juttu joten sen takia kai sitä on kaikkialle sitten tungettu. Oma etsintäni ei tuottanut tulosta joten päätin kääntyä internetin puoleen. Löysinkin Atkinsin dieetin ja hieman pidempään sivuja tutkailtuani, löysin Antti Heikkilän kirjoituksia ja haastatteluja. Näistä innostuneena intouduin lukemaan Heikkilän kirjan, "Elämän paras aika". Kirja sisälti sen verran fiksuja ajatuksia että päätin vihdoin tilata Heikkilän kirjan nimeltä "Hyvän olon keittokirja". Tulen aikanaan liittämään tähän blogiini linkkejä niihin sivuihin jotka itse olen havainnut hyödyllisiksi.

Kyseisen kirjan sain tänään postissa ja toivon että saan sieltä vinkkejä hiilihydraatittomalle ruokavaliolle. Kirja sisältää ihan suoranaisia reseptejä ja myös faktatietoa. En aio ottaa todesta yhtäkään lausetta ennen kuin olen sen itse kokenut kohdallani hyväksi. Mikäli Heikkilä on oikeassa kirjoituksissaan, on nykytiede suoltanut humpuukia meille jo vuosia. Itse kriittisen ajattelutavan omaavana, tartunkin tämän vuoksi kirjaan suurella innolla.

Jatkossa tämä blogi tulee siis sisältämään kokeiluja ja seurauksia niistä. Minun kirjoitukseni tulevat olemaan faktaa vain minun kohdalla. Se mikä minulle sopii, ei välttämättä sovi sinulle. Kannustan kuitenkin sinua ottamaan asioista selvää ja kokeilemaan uusia juttuja. Enempää en malta kirjoittaa. Kirja odottaa ;)